Viikonloppuna Kuuselassa "sisustettiin" oikein rankalla kädellä. Ensin rakennettiin perin tyylikäs väliseinä keittiön ja olohuoneen väliin.

Hardcore home improvement going on in Kuusela. A very stylish wall was built to separate livingroom and kitchen.

912381.jpg

Sitten  
Then

    912377.jpg

Heihei takka. Leivinuuni jäi paikoilleen. Mikä muuten on leivinuuni englanniksi? Pölyä siivottiinkin sitten keittiöstä urakalla koko ilta. Nyt on lisää tilaa ruokapöydän ääressä, takan terävät kulmat muruina takapihalla ja uunin molemmat kyljet lämmittämässä torppaa.

Bye bye fireplace. Stove still remains (what an earth is the exact word for an oven that is heated with wood?). There was dust all over the place and it took the whole evening to clean the kitchen.

Pehmeämmät käsityöt ovat olleet vähemmällä huomiolla, sillä huomion on vienyt myös keinutuoli, joka on viimeistelyssä. Keinutuolia (vankilassa tehty, musta, 70-luvulta) maalista puhdistaessa olen jokseenkin vakuuttunut, että ei ne kalterit estä vankeja karkaamasta vaan se maali jolla ne kalterit on maalattu. Ei siihen pure mikään. Ihmeainetta. Kuumapuhaltimella ei saa kuin palovammoja ja maalinpoistoainekaan ei hetkauta olleskaan. Useampi ilta on kulunut tuolin kanssa taistellessa. Nyt alkaa näyttää lupaavalta.

Softer handicrafts have been neglected for a few days as a rocking chair has demanded attention. It's from the 70's, made in prison, used to be black. The paint has been a real pain in the, well, chair. I am convinsed that it's not the bars in the windows that keep the convicts in, it's the paint in the bars. It just does not want to come off. The darn thing seems to be completely heat-resistant and it laughs at paint remover. Plenty of sandpaper seems to have done the trick.

912417.jpg